Škoda za kinesko tržište sprema top model – Škoda Kodiaq GT. Ovaj model će biti dostupan ekskluzivno za Kinu, dok za sada nema najava da će se prodavati u ostatku svijeta. Radi se o terencu u popularnom kupe stilu – Škodin prvenac u tom segmentu. Razlika u odnosu na standardni Kodiaq je linija krova – nakon B stuba se krovni luk spušta na dinamični zadnji kraj, a konkurencija GT-u su Range Rover Evoque, Mercedes GLC i BMW X4.

Sigurno da nova linija žrtvuje prostor za glavu na zadnjem sjedištu, ali dobija se sportski izgled koji je sve popularniji.

škoda kodiaq gt 1

Kao motorizacija se spominje dvolitarski benzinski TSI motor sa 186 ili 220 konjskih snaga, dok će mjenjač biti 7-stepeni DSG uz opcionalni pogon na sve točkove. Predstavljanje je planirano za Guangzhou Motor Show koji će biti održan od 16. do 25 novembra 2018. godine.

KODIAQ-GT-3 KODIAQ-GT-1
Iako je na prvi pogled djeluje čudna odluka Škode da pored modela Kamiq, ponudi još jedan model samo za Kinu, ipak treba imati u vidu da je ta zemlja za Škodu najveće tržište. Svaka četvrta Škoda se isporuči upravo u ovu zemlju, a petogodišnjim planom razvoja planirano je ulaganje dvije milijarde eura u nove modele i alternativne pogone.

KODIAQ-GT-2