Najnoviji model Škode predstavljen u Tel Avivu će sigurno biti prodajni hit na našim prostorima. Proizvođač iz Mlade Boleslave nije bio zadovoljan prodajom i pozicijom na tržištu modela Rapid, pa je odlučio da predstavi potpuno novi automobil, a sam naziv “Scala” na latinskom znači stepenica.

Ovaj model je dimenzijama sličan Golfu, ali ima veće međuosovinsko rastojanje, što znači više prostora za putnike.

Po mnogo čemu, Scala predstavlja sledeću stepenicu u budućnosti Škode – prvi model na novoj VW platformi MQB A0, te prvi koji će imati dizajn u skladu sa novim pravcem predstavljenim na studiji Vision RS, a premijerno u kompaktnoj klasi će se naći sistemi koji su se do sada ugrađivali samo u više segmente.

Škoda Scala 4Spolja je novi model daleko dinamičniji od odlazećeg Rapida –  precizno uklopljeni elementi karoserije oivičeni dinamičnim linijama obećavaju bolju aerodinamiku, a na ovom modelu će biti postavljen naziv Škoda preko zadnjeg dijela umjesto dosadašnjeg logotipa na tom mjestu.

Škoda Scala 3Moguće je naručiti točkove od 15 do čak 18 inča, LED dnevna svjetla su standardna oprema, a u ponudi je i stakleni panoramski krov.

Zahvaljujući novoj platformi, u unutrašnjosti je povećan prostor za putnike, a prtljažnik od čak 467 litara je najveći u klasi. Ergonomski dizajnirane površine osvijetljene LED unutrašnjom rasvjetom, sjedišta presvučena mikrofiberom i sportski trokraki volan naglašavaju moderan nastup ovog modela.

Škoda Scala 1Za Škodu Scala kao opcija se nudi virtuelni kokpit ispred vozača sa displejem od 10 inča, kao i centralni ekran sa Škoda Connect sistemom, a Škodin slogan Simply Clever je ispoštovan ugradnjom detalja kao što su strugač leda u poklopcu rezervoara, kišobran u vozačevim vratima kao i električno zatvaranje prtljažnika.

Škoda Scala 8Za pogon je predviđena paleta od 5 motora:

Benzinski 1-litreni trocilindraši sa 95 i 115 KS, dizelski 1,6 litarski TDI sa 115 KS i 250 Nm, a biće moguće naručiti i 1.0 litarski motor pogonjen prirodnim (tzv. zemnim) gasom – CNG. Top model je 1.5 litarski benzinac sa 150 KS. U zavisnosti od motora, isporučuju se mjenjači sa 5 ili 6 brzina, a  za ljubitelje automatika tu je sedmostepeni DSG.

Škoda Scala 2

Za sigurnost putnika brinu se brojni sistemi: ukupno 9 vazdušnih jastuka, automatsko zadržavanje vozila u saobraćajnoj traci, automatsko kočenje u kritičnim situacijama i upozorenje za vozilo u mrtvom uglu se isporučuju kao standardna oprema.

Od dodatne opreme izdavajaju se sistem za automatsko parkiranje, adaptivni tempomat, kamera za pogled unazad, a postoji i mogućnost otključavanja automobila pomoću mobilnog telefona.

Škoda Scala, kao konkurent Volkswagen Golfu, Ford Focusu i Opel Astri, dolazi na tržište u prvoj polovini 2019. godine, cijena bi trebala biti veća oko 10% od Rapida, odnosno oko 28.000 KM za osnovni model kod nas.

Više o Škodi Kodiaq GT pročitajte ovdje.

Vladimir Grujić